Konesaumakatto

Saumattu peltikatto eli konesaumakatto on aitoa käsityötä ja on ammattilaisten keskuudessa arvostetuin vesikate. Pystymme pitkällä alan kokemuksella tarjoamaan laadukkaat tuotteet ja ammattitaitoisen asennuspalvelun, joiden ansiosta katon arvo nousee ja sen käyttöikä kasvaa.

Konesaumakatot ovat yleisiä erityyppisissä asuinrakennuksissa, kaupunkien keskustojen rakennuksissa ja myös useissa julkisissa arvokohteissa. Niiden suosio perustuu sekä toimivuuteen että helppoon hoitoon. Hyvin hoidettuna konesaumakatto kestää jopa sata vuotta.

Meillä on laaja ja pitkä kokemus konesaumakatoista. Niin kokeneet kattopeltisepät kuin alan arkkitehditkin arvostavat tätä vesitiivistä katevaihtoehtoa suuresti, koska missään työvaiheessa ei käytetä ruuveja. Konesaumakatoissa myös kattoturvatuotteiden kiinnitykset poikkeavat muista kattomalleista.

konesaumakatto


Konesaumakatto loiville katoille

Jyrkkien kattojen ohella vesitiivis konesaumakatto soveltuu muista peltikatoista poiketen myös loiville katoille. Kattokaltevuuden pitää olla kuitenkin vähintään 1:10. Siis 10 metrin pituisella katolla pitää olla korkeuseroa vähintään 1 metri.


Konesaumatun peltikaton tekeminen on vaativaa työtä

Konesaumakatto vaatii edelleen eri työvaiheissa käsityötä ja erikoistyökaluja, vaikka uusi tekniikka onkin tullut avuksi. Ammattitaitoinen kattopeltiseppätyö ja kokemus takaavat onnistuneen lopputuloksen niin uuden katon asennuksessa kuin saumatun peltikaton korjauksessa. Erityisesti vanhempiin rakennuksiin olemme tehneet useita jalkaränneillä varustettuja konesaumakattoja.

Markkinoilla on konesaumakattoa ulkonäöltään muistuttava jäljitelmä eli nk. lukkosaumakatto. Sen vesitiiviys ei kuitenkaan ole konesaumatun tasoa. Konesaumatussa katossa vierekkäiset rivipellit ja myös harjalla toisensa kohtaavat peltien päät tuplasaumataan kiinni toisiinsa. Eroja on myös tavassa, jolla rivipellit kiinnitetään ruodelaudoitukseen. Konesaumauksessa myös vesikatepellit sekä läpivientien ja piippujen juuriosat saumataan toisiinsa kiinni.

 

Konesaumakatto pinnoitettuna tai sinkittynä

Aiemmin konesaumakatot tehtiin pääosin sinkittynä ja maalattiin parin vuoden kuluttua. Nykyisin suositaan valmiiksi pinnoitettua peltiä, koska laadukkaita ja kestäviä tuotteita on saatavilla. Tällöin säästyy myös yksi työvaihe. Toinen hyöty saadaan siitä, että huoltomaalausväli pitenee aina 20 – 30 vuoteen. Useimmiten käytämme molemmin puolin pinnoitettua teräspeltiä vahvuudeltaan 0,6 mm. Asennamme edelleen sinkittyjä konesaumakattoja. Teemme myös kuparisia konesaumakattoja, jolloin arvo kohoaa ja käyttöikä kasvaa vieläkin pidemmäksi.

 

Mika Vilkki
p. 050 5957047

Sähköposti
mika@rakennuspeltivilkki.fi

Kysy lisää tai pyydä tarjous

RakennusPelti Vilkki Oy

Toimitilat:
Tattarisuo
00770 Helsinki
 
Postiosoite:
Tähkä 2
04400 Järvenpää

Y-tunnus
2345350-4

Copyright 2010-2017 © RakennusPelti Vilkki Oy