Lumiesteet

Lumiesteet ovat turvallisuusratkaisu

Talvella katolta putoavat lumi- ja jääkuormat voivat aiheuttaa lähiympäristössä liikkuville henkilöille ja omaisuudelle suurtakin vahinkoa. Tämä voidaan välttää parhaiten asentamalla katolle asianmukaiset lumiesteet.

Lumiesteitä käytetään myös suojaamaan katolle tehtyjä läpivientejä. Tarjolla on useita eri lumiestemalleja, joiden kiinnitystapa vaihtelee vesikaton katemateriaaalin mukaan.

lumieste suojaa omaisuutta ja ihmisiä

 

Tietoa lumiesteistä

Lumiesteiden tehtävä on estää lumimassojen hallitsematon putoaminen. Mikäli katon jyrkyys on vähintään 1 : 8, niin tällöin lumiesteet on asennettava. Ne on sijoitettava normaalien kulkuväylien kohdalle siten, että sisäänkäynnit ovat turvallisia.

Lumiesteiden pitää olla kestäviä ja samalla jakaa lumi- ja jäämassojen painoa kantaviin rakenteisiin. Alaräystäillä lumiesteet tulee asentaa yleensä seinälinjan yläpuolelle. Joskus pitkillä lappeilla joudutaan lumiesteet asentamaan kahteen riviin, jolloin painokin jakaantuu kahteen eri linjaan.

 

Lumiesteen kiinnikkeet katemateriaalin mukaan

Katemateriaali ja sen profiili määrittävät, mitä kattokiinnikkeitä voidaan käyttää. Lumiesteet ja kattokiinnikkeet on valmistettu RR-värikartan mukaisesti. Ne ovat yleensä samaa sävyä rakennuksen katemateriaalin kanssa.

Huopakatoilla ja useimmilla peltikatoilla kiinnitys tapahtuu poraamalla kattokiinnike vesikatteen läpi alusrakenteeseen. Rivipeltikatolle ei porata reikää, vaan kattokiinnike puristetaan pystysaumaan vastaraudan ja pultin avulla.

Tiilikatolle ei porata reikiä, vaan katon alusrakenteisiin tarvitaan apuruoteita kiinnikkeitä varten. Vanhemmista rakennuksista nämä usein puuttuvat. Kattokiinnike ujutetaan tiilien välistä alusrakenteisiin ja kiinnitetään apuruoteeseen. Kannake nousee tiilen alauomaan ja jää sitä vasten lepäämään.

 

Lumen pudotus katolta
Usein talvisin joudutaan katolta pudottamaan lunta ja jäätä, jotta kattoon kohdistuva rasitus ei olisi liian suuri. Meillä on pitkä kokemus lumenpudotustöistä useiden kiinteistönhuollon toimijoiden kanssa. Huolellinen työmme ei vahingoita kattoa.

Mika Vilkki
p. 050 5957047

Sähköposti
mika@rakennuspeltivilkki.fi

Kysy lisää tai pyydä tarjous

RakennusPelti Vilkki Oy

Toimitilat:
Tattarisuo
00770 Helsinki
 
Postiosoite:
Tähkä 2
04400 Järvenpää

Y-tunnus
2345350-4

Copyright 2010-2017 © RakennusPelti Vilkki Oy