Seinätikkaat ja lapetikkaat

 

Ammattilaiselta seinätikkaat ja lapetikkaat asennuspalveluineen

Kiinteät seinä- ja kattotikkaat takaavat turvallisen liikkumisen. Tarkastuskäyntejä ja huoltotöitä varten katolle pitää päästä. Myös siellä liikkumisen pitää olla turvallista. Meiltä saat kiinteät seinätikkaat (talotikkaat) valmiiksi asennettuina kaikkiin seinämateriaaleihin.


lapetikkaat ja seinätikkaatKattotikkaiden (lapetikkaiden) kiinnitystapa vaihtelee katemateriaalin mukaan. Rivipeltikatolle ei porata reikiä vaan kiinnitys tapahtuu puristamalla.

Kaksi- tai useampikerroksiseen rakennukseen pitää asentaa turva- eli palotikkaat, jotka toimivat hätäpoistumistienä esimerkiksi tulipalon sattuessa.

Meillä on pitkä kokemus seinä-, lape- ja turvatikkaiden asennustyöstä hyvinkin erilaisiin rakennuskohteisiin. Käyttämämme tikkaat valmistetaan vahvasta kuumasinkitystä teräksestä ja sama tikasrunkomalli soveltuu niin seinälle kuin katollekin. Tarvittavat kiinnikkeet ovat myös huippulaatua.

Tikkaat on valmiiksi pinnoitettu, värisävyjä löytyy useita. Tikkaiden puolaväli on 300 mm, jolloin liikkuminen on helppoa.

 

Seinätikkaiden sijoitus
Mikäli seinän rakenne, ikkunoiden sijainti, päätyräystäät ja esteettiset syyt sallivat, niin seinätikkaat kannattaa asentaa talon päätyyn. Runsas lumi- ja jääkuorma aiheuttavat useina talvina suuria vahinkoja kattolappeen alaräystäälle asennetuille tikkaille.
Kulku seinätikkailta eteenpäin tapahtuu joko kattosiltaa tai lapetikkaita pitkin.

Lapetikkaat
Lapetikkaat on hyvä sijoittaa niin, että kulkuyhteys seinätikkailta kattosillalle on katkeamaton. Näitä tikkaita tarvitaan turvalliseen liikkumiseen huoltotöiden esimerkiksi nuohouksen yhteydessä.

Lapetikkaiden kiinnitys vaihtelee katemateriaalin mukaan. Valmistajat tuovat markkinoille uusia ja entistä luotettavampia kiinnitystapoja. Aiemmin tikkaat kiinnitettiin yleensä yläpäästä. Nyt suositaan koko tikasrungon tukevaa kiinnitystä kattoon.

 

Tikkaat hätäpoistumista varten eli turvatikkaat

Hätäpoistumista varten asennettavat turvatikkaat on perinteisesti sijoitettu yläkerran ikkunan alapuolelle. Sivutankojen ja turvakahvojen avulla saadaan lisää poistumisvaihtoehtoja ja voidaan rakentaa kulkuyhteys vierekkäisistä ikkunoista varsinaisille turvatikkaille, jotka sijoitetaan ikkunoiden väliin.
Tietyissä tapauksissa hätäpoistuminen voidaan toteuttaa myös pelkillä sivutangoilla asentamalla niitä sopivasti alekkain.

 

Mika Vilkki
p. 050 5957047

Sähköposti
mika@rakennuspeltivilkki.fi

Kysy lisää tai pyydä tarjous

RakennusPelti Vilkki Oy

Toimitilat:
Tattarisuo
00770 Helsinki
 
Postiosoite:
Tähkä 2
04400 Järvenpää

Y-tunnus
2345350-4

Copyright 2010-2017 © RakennusPelti Vilkki Oy